Montagegruppen

Lyckad restaurering gav nygammal glans till Vimmerby Stadshotell

2018-09-13

Praktfullt och med en självklar plats mitt på torget ligger det karaktäristiskt rosa stadshotellet i Vimmerby.

2014 fick hotellet en total renovering och ägaren Joakim Carlqvist tog hjälp av Stylt Trampoli för att utveckla konceptet runt det “nya” Stadshotellet. God akustik och vackra innertak i gammal stil blev en utmaning att knäcka för Montagegruppen.

Praktfullt och med en självklar plats mitt på torget ligger det karaktäristiskt rosa stadshotellet i Vimmerby. 2014 fick hotellet en total renovering och ägaren Joakim Carlqvist tog hjälp av Stylt Trampoli för att utveckla konceptet runt det “nya” Stadshotellet. God akustik och vackra innertak i gammal stil blev en utmaning att knäcka för Montagegruppen.

I loungedelen av baren finns ett unikt tak av specialimporterade zinkkassetter från USA, målade i svart för att förstärka känslan av en klassisk gammal barmiljö.

Restaurangen har ett modernt nordiskt kök och är en omtyckt och välbesökt plats för både vimmerbybor och besökande turister.

Ekorren har funnits med i Vimmebys stadsvapen sedan 1600-talet, här får den en lekfull och framhävd plats i en oljemålning i loungedelen av restaurangen.